2024. április 30., kedd
FONTOS

Testtől lélekig címmel nyílt kiállítás a művelődési központban

A közelmúltban különleges kiállítás nyílt a művelődési központban.

Ez alkalommal ugyanis két alkotó, Séllei-Andruska Anna és Hollósiné Mancz Fatime közel ötven képe tekinthető meg az intézményben, melyek csupán központi témájukban hasonlítanak egymásra. A tárlat a Testtől lélekig címet viseli, a földszinti terembe lépve már az első pillanatban érthetővé válik, miért éppen ezt az elnevezést választották az alkotók.

Hollósiné Mancz Fatime képei többsége ugyanis orvosi képalkotó diagnosztikai eljárások, például röntgenfelvételek átdolgozásai, melyekre különböző ősi, folklorisztikus motívumokat helyezett. Ezek a szimbolikus jelek ismerősek lehetnek az alföldi kelengyés ládákról, a szuszékokról.

Séllei-Andruska Anna képein azonban már megjelennek az élénk, világos színek, a szomszédos teremben pedig a gyermeki lélekvilágot szimbolizáló alkotások is megtalálhatók. A magzatok, emberalakok és szövetek képeitől így jutunk el a szivárványon száguldó buszig és a pöttyös labdával játszó angyalokig. A kiállító elárulta, nem véletlen, hogy a legtöbb képén valamilyen helyzetben szerepelnek a piros labdák.

Hollósiné Mancz Fatime és Séllei-Andruska Anna kiállítása október 15-éig tekinthető meg a művelődési központban.

Nézze meg ezt is:

Idén is megrendezték az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt Gyulán

A hagyományokhoz híven nyitó áhítattal kezdődött péntek délelőtt az Országos Bibliai Történetmondó Verseny Gyulán. Baráth …