2024. április 26., péntek
FONTOS

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Antal Zsolt főszerkesztő a díjátadón

Csongrád megyei elismerés a Toronyirány magazinnak

Nyolc éve, hogy családi magazinunk, a Toronyirány egyházmegyénk meghatározó sajtóterméke. A magazin indulása pillanatától az összetartozás, a keresztény identitás és küldetéstudat erősítésének eszközeként határozta meg magát. Lapunk főszerkesztője március 14-én, a Nemzeti Esten vehette át Csongrád Megye Sajtódíját.

– A lap címében a „torony” mint tájékozódási pont az egyházmegye közösségét jelképező székesegyházra, a szegedi dómra utal, melynek halvány sziluettje felsejlik a fejlécben is, valamint arra, hogy egyéni és közösségi életünk útvesztőiben helyes útmutatást egyedül a történelem urától várhatunk és kaphatunk – idézte fel Antal Zsolt főszerkesztő, milyen üzenetet hordoz már címében is a 2009-ben indult lap. A családi magazin életre hívását nyolc évvel ezelőtt Kiss-Rigó László püspök kezdeményezte azzal a céllal, hogy a tájékoztatás és ismeretterjesztés segítségével hiteles eszköze legyen az összetartozásnak, a keresztény identitás- és küldetés­tudat erősítésének.

A Csongrád Megyei Közgyűlés idén a Toronyirány című magazinnak ítélte meg Csongrád Megye Sajtódíját. Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke méltatásában kiemelte: a lap az újságírás műfaji gazdagságát felhasználva sokszínű tájékoztatást nyújt olvasóinak, korszerű és közérthető módon. Antal Zsolt a rendezvény után kérdésünkre kiemelte: az elnöki méltatás lapunk tartalmi célkitűzését fogalmazta meg, mely nyolc éve változatlan, hiszen az újság nemcsak az egyházmegye, hanem a világ eseményei kapcsán is megfogalmaz aktuá­lis üzeneteket. Ennek megfelelően a lap rovatszerkezetén belül bővebb ismertetést ad az egyházmegye területén folyó szerteágazó, sokrétű tevékenységről, az országos társadalmi és közéleti összefüggésekről, és lehetőségeihez képest ablakot nyit az európai katolicizmus helyzetéről, annak megnyilatkozásairól szóló információknak is.

A húszezer példányban negyedévente megjelenő magazinnal az egyházmegye közösségi tereiben találkozhatnak az érdeklődők. Templomokban, iskolákban és szociális intézményekben vehetnek el belőle egy-egy példányt térítésmentesen. Mivel a társadalom legkülönbözőbb rétegeihez eljut a lap, ezért valamennyi sajtóműfajban, a lehető legszélesebb korosztályt megszólítva igyekeznek hiteles és mozgalmas tartalmat előállítani. A portré­interjúk és tudósítások mellett a publicisztikára is hangsúlyt fektetnek, hogy ezáltal erősítsék olvasóikban a keresztény identitástudatot, és útmutatást adhassanak számukra. Antal Zsolt elmondta, hogy Csongrád Megye Sajtódíja minden újságírónak és közreműködő szakembernek szól, aki munkájával valaha hozzájárult a Toronyirány megjelenéséhez. A megyei elismerés mindannyiuk érdeme.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …