2024. május 4., szombat
FONTOS

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 után immár harmadik alkalommal lesz Gyula.

A május 9-e és 12 közötti eseményről szóló nemzetközi média study tourral egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott, a XXIV. csillagtúrán fesztiválhangulat várja majd az érdeklődőket. Többek között látványos ügyességi versenyek, tűzoltó-szakmai előadások és bemutatók mellett szabadidős, kulturális, sport és gasztronómiai események várják a megjelenteket. Emellett pedig a muzeális értékű “oldtimer” tűzoltó járművek bemutató körútja lesz az egyik látványos programelem.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, sok munka van amögött, hogy immár harmadik alkalommal is Gyula lesz a helyszíne a csillagtúrának. Ez nagy elismerés a város számára, hiszen számos esetben tapasztalják, hogy a főváros térségéből, vagy a Dunántúlról hozzánk érkező vendégek meglepődnek azon, hogy a keleti határ mellett található fürdővárosban milyen igényes és gondozott városképet látnak.

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezetője kiemelte, 2024-ben különösen gazdag programkínálat várja a fürdővárosba látogató vendégek mellett a helyieket is. A csillagtúra mellett többek között pálinkafesztivál, Erkel Diákünnepek, Körös Völgyi Sokadalom, valamint a várszínház 61. évada várja az érdeklődőket.

2024 első negyedévében 39 434 vendég szállt meg Gyula összes szálláshelyén, ők 90 226 éjszakát töltöttek el a szálláshelyeken.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …