2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 11. 23.

Témák:

 

– Öt éves időtartamra Ködmön Zsoltot nevezte ki a gyulai alapellátási intézmény élére a városi képviselő-testület soros ülésén. A grémium döntött még a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat összegének növeléséről, a Gyulai Várfürdő törzstőkéjének emeléséről és a parkolási díjak változásairól is.
– Közelebb kerültek a döntési jogosultságok az intézményekhez – hangzott el a gyulai tankerületi központ csütörtöki, gyulai sajtótájékoztatóján. A fél megyét lefedő szervezet 7,8 milliárd forintból gazdálkodik, 86 helyen mintegy 8900 diákot oktatnak.

– A Kner család és más történetek címmel jelent meg Erdész Ádám történész, megyei levéltárigazgató legújabb munkája. A szerző ebben a kötetben a magyar történelem európai horizontú történeteit dolgozta fel.

– December tizedikéig tekinthető meg a művelődési ház földszinti galériájában Kukár István kiállítása. A képzőművész és rajztanár a Variációk című tárlatra nagyrészt az elmúlt két év alkotásaiból válogatott képeket.

 

– Hétvégén rendezte meg hagyományos éves kiállítását a gyulai Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület. A kétnapos eseményen huszonhét fajta galambot és tizenkét fajta baromfit mutattak be az ország több pontjáról érkező madártenyésztők.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …