2024. április 26., péntek
FONTOS

Felújították a foglalkoztatási főosztály épületét

 

Kedd délelőtt vágták át a nemzetiszínű szalagot a társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztály, régi nevén munkaügyi központ békéscsabai épületében.

Az átadó ünnepségen Takács Árpád kormánymegbízott Békés megye lakosságmegtartó erejének a fontosságát hangsúlyozta, kiemelve ebben a foglalkoztatás jelentőségét.

Legyen polgárbarát a közigazgatás – mondta Békéscsaba szociális tanácsnoka. Herczeg Tamás emlékeztetett, a megyeszékhelyen nemcsak a kormányhivatal, hanem a város is jelentős ingatlanfejlesztést végez, összesen közel 4,5 milliárd forint értékben újítanak fel épületeket. Az eseményen Horváth Tamás, a területi közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkár azt mondta, az elmúlt 8 évben számos komoly eredményt értek el.

A társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztály Árpád sori épülete összesen 126 millió forintból újult meg. A munkálatok során az ingatlan korszerű hőszigetelést kapott, kicserélték a régi nyílászárókat, új kazánokat helyeztek el, valamint 97 termoszstatikus szelepet is beépítettek. A hatékony energiafelhasználást segíti a 213 panelből álló napelemes rendszer, mindezek révén 60 százalékkal csökkenhet a gáz, 40 százalékkal pedig az áramfelhasználás költsége.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …