2024. április 27., szombat
FONTOS

12,5 százalékos bővülés Gyula turizmusában

Újabb sikeres évet tudhat maga mögött a gyulai turizmus – a legfrissebb adatok szerint 2017-ben 12,48 százalékos bővülés könyvelhet el az ágazat. minderről Komoróczki Aliz, a turisztikai kft vezetője beszélt a 3Témában.

A siker receptjeként több összetevőt nevezett meg, de most meglátása szerint a helyi szereplők konstruktív együttműködése jelentette azt a pluszt, mely révén újra kétszámjegyű növekedést értek el a fürdővárosban.

Komoróczki Aliz 2018-ban arra számít, hogy ha nem is feltétlenül 10 százalék feletti mértékben, de tovább bővül az ágazat. Az optimista várakozásokat erősíti, hogy míg tavaly 34, addig idén 53 millió forintot fordítanak  marketing célok megvalósítására. Ebben az évben nagy hangsúlyt kapnak majd a partiumi nagyvárosok.

A város idegenforgalmának nagy lökést adhat az, ha Gyula és Békéscsaba kiemelt turisztikai térséggé válik. Erre már idén sor kerülhet, ez pedig nemcsak az attrakciók, mint a Szigeterőd, az Élővíz-csatorna, vagy a fürdő fejlesztésében hozhat újabb áttörést, hanem a szálláshelyek fejlesztése is napirendre kerülhet.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …