2024. május 3., péntek
FONTOS

Pozsár Andrásé az év méze (VIDEO)

A Göndöcs Benedek középiskola sportcsarnoka emellett más, ide kapcsolódó rendezvényeknek is otthont adott. A versenyen kívül mutatta be különleges munkáit az iskola egykori tanulója. Erdős Hanna olimpiai és világbajnok mestercukrász olyan herendi vázát készített, melyről ránézésre kevesen mondják meg, hogy nem eredeti, hanem cukorból van.

A városi sportcsarnokban több tucat, különböző mézet kóstolhattak az érdeklődők. Nagy sikeres volt az akácméz és a vörösdió kombinációjának. Az igazi sláger persze még mindig a vegyes és az akácméz, más-más okból.Fáskerti Józsefné szerint előbbi t alacsony ára, utóbbit minősége miatt viszik, úgy fogalmazott, az akác a magyar méhészet sansza.

Sokak figyelmét felkeltette a csíkpálfalvi, havasi méz is. Sokan nem tudják, milyen jó hatással van a méz az emberi szervezetre.

A 2013-as év csúcsdíját egy debreceni méhész nyerte. Pozsár András elmondta, nem régóta foglalkozik méhekkel, de nagyon örül az elismerésnek. Az akácméz készítése során nagyon odafigyelt arra, hogy minden tiszta legyen, meglátása szerint ennek is köszönhető a siker.

Magyarországon a mézfogyasztás még mindig nem éri el a nyugat-európai szintet, az itt megtermelt méz nagyobb része exportra megy.

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …