2024. május 4., szombat
FONTOS

Drogprevenció szülőknek Gyulán

A rendőrség 2014 szeptemberében új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

 

Az utóbbi években a témában készített vizsgálatok, felmérések adatai az illegális szerek használatát illetően – kiváltképp a 9. és 11. évfolyamos fiúk körében – emelkedést mutatnak: az adatfelvételek szerint minden ötvenedik középiskolás fiú naponta él valamilyen illegális szerrel. Az elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében közel ötven százalékkal nőtt az amfetamin-származékok fogyasztása – áll a közleményben. Az új típusú, viszonylag olcsón beszerezhető, könnyen hozzáférhető, dizájnerdrogok Magyarországon 2010-ben jelentek meg.

 

A kezdeményezés a szülők megelőzésben betöltött szerepét hangsúlyozza: a társas kohézió és a családi kapcsolatok megerősítése segítséget jelenthet a kortársak befolyásolásával és az iskolában szerzett kudarcélményekkel szemben. Valamennyi rendőrkapitányságon, így Békés megyében is elérhetők a program helyi közvetítői, akik a széles körű tájékoztatás érdekében elektronikus üzenetben, előadásokon, fórumokon, havonta egy alkalommal fogadóórán, illetve kéthetente telefonos ügyelet útján segítik tanácsokkal, információkkal az őket felkereső

 

Az Gyulai Rendőrkapitányságon Kovácsné Szőke Gizella r. őrnagy minden hónap első hétfőjén 9 és 10 óra között tart fogadóórát. Telefonon minden hónap második és harmadik hétfőjén 9 és 10 óra között a 68/ 361-644-es telefonszám 51-21-es mellékén áll a tanácsot, tájékoztatást igénylők rendelkezésére.

E-mail elérhetősége: gyulaszertelenul@bekes.police.hu.

Nézze meg ezt is:

Megújultak a parkolók az Orgona sétányon

  A Rulikowski utca és a Lahner György utca közötti szakaszon felújították a meglévő 26, …