2024. május 3., péntek
FONTOS

Elismerések a jubileumi Prima gálán (VIDEO)

Az immár évtizedes hagyomány részeként minden évben három megyei Prima díjat adnak át, az elsőt az említett együttes vezetője, Krcsméri János vehette át. Az 55-60 tagú zenekar 1969 óta működik, számos fellépésen szórakoztatta közönségét, hazai és külföldi fesztiválokon szerepelt eredményesen.

 A folytatásban Békés megyei vállalkozók kaptak elismerést, köztük ketten a budapesti, vállalkozók napi ünnepségre kaptak jelölést, így Lovász Antal, a gyulai Lovász Forgácsoló Kft. ügyvezetője és Viczián László, az Univerzál Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

Ezután a VOSZ megyei elnöksége által alapított média különdíjat adták át a Gyula Televíziónak, Csuta György festőművész alkotását Csiszér Áron felelős szerkesztő vette át. Elhangzott, a televízió 50 kilométeres vételkörzettel bír, egy felmérés szerint a gyulaiak 47 százaléka rendszeresen, 39 százaléka alkalmanként innen tájékozódik.

2015-ben Prima díjas lett a Gyulán született, szarvasi író-költő, Hartay Csaba, akinek “Nem boci!” című regényéből adtak elő részleteket.

A harmadik Prima díjat és az ezzel járó egy millió forintot a mezőberényi Tóth Sándor fafaragó érdemelte ki, aki a hagyományok és a múlt tiszteletének fontosságát emelte ki.

A VOSZ térségi szervezete az elmúlt 10 évben 30 millió forintot fordított Békés megye kulturális-, tudományos- és sport életének támogatására.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …