2024. május 3., péntek
FONTOS

Csökkent az elhúzódó bírósági ügyek száma (VIDEO)

A korábban is egészen jó mutatókon egy országos, “A szolgáltató bíróságért” címet viselő program révén javítottak. A bírósági eljárások pertartamát számos, bíróságon kívüli tényező is befolyásolja. Ezért a cselekvési terv tartalmaz más bíróságokkal, illetve társszervekkel együtt megvalósítandó vállalásokat, hiszen a bírósági ügyek ésszerű időn belül történő befejeződéséhez nem mindig elegendő, ha csak a bíróságok tesznek erőfeszítéseket. A lényeg, hogy megszüntessék az ügyek elhúzódását előidéző okokat.

Országos összehasonlításban az időszerűségi mutatókat tekintve a Gyulai Törvényszék eddig is kiemelkedő eredményeket tudott felmutatni. Az adatok azt mutatják, hogy „A szolgáltató bíróságért!” program országos szinten is komoly előrelépést hozott, ugyanis az eltelt időszakban a két éven túli ügyek közül csaknem 7.000 darabot fejeztek be a bíróságok. A program folytatódik, és a következő hónapokban várhatóan még nagyobb arányban fog csökkenni a hosszabb pertartamú ügyek száma a bíróságokon.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …