2021. március 8., hétfő
FONTOS

Rendőrök segítségével jutott el a kórházba a bácsi

A Gyulai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának körzeti megbízottjai folyamatosan együttműködnek a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekvédelmi Intézményének Tanyagondnoki Szolgálatával. A külterületen élők biztonságérzetének erősítése és a bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrök, valamint a tanyagondnokok rendszeresen ellenőrzik a külterületi tanyákat és környéküket. Azért, hogy az együttműködés minél hatékonyabb legyen, a rendőrkapitányság és a szolgálat munkatársai hetente megbeszélik tapasztalataikat, egyeztetik feladataikat. Egy ilyen egyeztetés alkalmával, 2016. február 23-án a tanyagondnokok jelezték a rendőröknek, hogy előre tervezett gyógykezelésre kórházba kellene vinni a 79 éves Sándor bácsit, akinek a tanyája jelenleg a gyakori esőzések miatt betegszállító autóval nem közelíthető meg.

A Gyulai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai egy régebbi típusú, de ebben az esetben a célnak megfelelő szolgálati autóval mentek el a tanyához, ahonnan a tanyagondnokok kíséretében kórházba vitték az idős férfit. Békés megyében 1998 óta működteti a rendőrség az úgynevezett „Tanyaprogramot”, amelynek keretében valamennyi rendőrkapitányság nagy gondot fordít a tanyákon élő idősek segítésére, a külterületek biztonságának erősítésére, a bűncselekmények megelőzésére.

Nézze meg ezt is:

Fennakadt Gyulánál a túlterhelt vontatvány

  Két személygépkocsit szállított egy utánfutón egy román rendszámú terepjáró vezetője. A gyulai közúti határátkelőhelyen …