2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Román embercsempészeket fogtak a határnál

A Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség rendőrjárőrei 2016. március 3-án 15 óra körüli időben Körösnagyharsány külterületén feltartóztattak egy fiatalkorú lányt és két férfit, akik a határ felől egy francia rendszámú autó felé gyalogoltak. Az autó vezetőjét is igazoltatták, majd a tinédzsert és a férfiakat is előállították a Biharugrai Határrendészeti Kirendeltségre. A 16 éves lány, akinél nem voltak iratok, kihallgatásán elmondta, hogy abból a romániai gyermekvédelmi intézményből, ahol él, Franciaországba akart szökni és ebben testvére, valamint francia ismerőse segített volna neki.

A francia férfi autójával még román területen egy, az országhatár közelében lévő kistelepülésre vitte a testvérpárt, illetve a lány egyik ismerősét. Onnan a lányt a 22 éves ismerőse és testvére kísérték át a zöldhatáron Magyarországra. A 45 éves francia férfi, B. Phillippe közben az ártándi határátkelőhelyen érkezett Magyarországra és Körösnagyharsány külterületén várta őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a 45 éves B. Phillippe, valamint a lányt a határon átkísérő román állampolgárok, a 22 éves R. Alin és a 20 éves B. Mihai ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a gyanúsítottakat bűnügyi őrizetbe vette és a francia férfi autóját lefoglalta.

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …