2024. május 8., szerda
FONTOS

Szeged-Grosics – Ajka 0-0 (VIDEO)

Mindkét csapat első tavaszi sikerére hajtott a találkozón. A 8. percben Zabari Germánt hozta játékba, de az ajkai védők a helyükön voltak. Nem sokkal később a másik oldalon Stieber lőtt magabiztosan, de Szántai fogta a lövést. A 18. percben Király szerezte meg a labdát Páltól, majd a középen induló Andorkának passzolt. Neki sem lőni, sem eredményesen passzolnia nem sikerült az ajkai védők között. Egy perccel később Király-Germán-Andorka hármas szöktette Zabarit a szélen. Emelése Gőcze kezében végezte. A 22. percben Király a középen érkező Zabarinak passzolt, kinek lövése a kapufát találta el. Király szabadrúgását Farkas fejelte a 37. minutumban a kapu mellé. Kis idő múlva ismét egy hazai helyzet. Oláh távoli ívelését a kapujából kitörő Gőcze Andorka fejére öklözte, aki a kapu mellé helyezett. A 43. percben egy szögletet követően Sowunmi előtt nyílt lehetőség, de lövése célt tévesztett.

Már a második játékrész elején veszélyeztette az ajkai kaput a Szeged-Grosics. Szabó lövése Zámbóról pattant vissza Germán elé, majd Andorkának emelte a labdát, kinél elhalt az akció. Egy perccel később Sowunmi a szélen üresen hagyott Sóront indította kinek lövése jócskán elkerülte Szántai kapuját. A 60. percben Szabó távoli lövése zengette a keresztlécet. 5 perccel később pedig Farkas lőtt az ajkai kapu mellé. A 86. percben Szabó vezette át a labdát 3 védőn, majd Király visszapasszolt Szabónak kinek lövésébe Horváth beleért. A 91-ben Szabó, egy minutummal később a másik oldalon Fodor próbálta eldönteni a mérkőzést.

A hajrában ismét a Szeged-Grosics előtt nyílt lehetőség. Király Szabónak helyezett, aki keresztbe előtte a labdát, de a középen érkező Zádorit nem tudta helyzetbe hozni. A hármas sípszóig már nem változott az eredmény. Szeged 2011-Grosics Akadémia – FC Ajka 0-0.

Az Ajka ezzel a gól nélküli döntetlennel az utolsó helyre szorult.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia két hét múlva szombaton, a válogatott szünetet követően Szigetszentmiklóson próbálja megszerezni a három pontot.

Nézze meg ezt is:

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfit fogtak a rendőrök Békéscsabán

  Rendőri felszólításra ébredt egy férfi 2024. április 29-én, Békéscsabán. Bérelt lakásában egy ismerősével aludt, …