2021. március 4., csütörtök
FONTOS

A csend hangja motiválta Varga Anikó képeit (VIDEO)

Egy Csitáry-Hock Tamás idézettel köszöntötte a Varga Anikó portrérajzoló kiállításán megjelenteket Kaczkó Zita, a vízügyi igazgatóság titkárságvezetője. A Tájvízházban Hegedűs János János festő, grafikus nyitotta meg a tárlatot, mely a Csend hangja címet viseli.

Varga Anikó számára élmény, ha alkothat, és portréival mondhat valamit a közönség számára. Művei nemcsak Magyarországon, hanem már a határon túl is több helyen fellelhetők. Kipróbált már többféle technikát, sokáig grafitrajzokat készített, de festett üvegre is. Másfél éve kezdett el akvarell színes ceruzával rajzolni és úgy érzi ez áll a legközelebb hozzá, mert az akvarellel való rajzolás lehetőségei szinte végtelenek.

Varga Anikó azt írta magáról, hogy még ha a rajzaim fotóról készülnek is a rajzolás iránti vonzalmam az, ami életre kelti őket. Amatőr alkotóként mindig a fejlődésre törekszik, és örül, ha ez tükröződik a képein. Ha már egy ember arcára mosolyt csal a rajzaival, már megérte. A kiállítás május 29-ig látható a Tájvízházban, néhány részlet a Galériában is megtekinthető.

Képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Áprilisban már számíthatunk a korlátozások enyhítésére, a napokban azonban szigorítás várható

    A március még nem sok jóval kecsegtet, hiszen könnyen lehet, hogy a jelenlegi …