2024. május 3., péntek
FONTOS

1500 diák dolgozhat a nyáron Békésben

Július elsejétől mintegy 125 millió forintos központi támogatásból, legalább 1500 diák nyári foglalkoztatására nyílik mód Békés megye 75 településén – jelentette be Békéscsabán Gajda Róbert. Az augusztus 31-ig tartó időszakban minderre a Nemzetgazdasági Minisztérium nyári diákmunkát elősegítő munkaerő-piaci programjának részeként kerül sor. A kormánymegbízott kiemelte, ez az egyik legsikeresebb projektjük.
Nagy Ágnes foglalkoztatási főosztályvezető kiemelte, a foglalkoztatásban nemcsak a települési, hanem a területi önkormányzatok is részt vehetnek. Ehhez teljes bérköltség támogatást biztosítanak. A támogatás igénylésének első lépéseként június 20-tól a foglalkoztatóknak az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán kérelmet kell benyújtaniuk, a diákoknak pedig a foglalkoztatási osztályon kell nyilvántartásba vetetni magukat.
A program részeként a fiatalok legfeljebb napi hat órás foglalkoztatása támogatható. Ha a diákot szakképzettséget nem igénylő munkakörben alkalmazzák, munkabére a minimálbér időarányos hányadát teszi ki. Hatórás munkaidő esetén ez 83 ezer 250 forint. Szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum alapul vételével legfeljebb 96 ezer 750 forint munkabérrel foglalkoztathatók a fiatalok.

 

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …