2024. május 3., péntek
FONTOS

Vagyonvédelmi tanácsadás a bűnmegelőzésért

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyében működő rendőrkapitányságok munkatársai folytatják a korábban indított „Házhoz megyünk” című programot.
Tavaly ősszel „Házhoz megyünk” címmel új, vagyonvédelemmel kapcsolatos országos bűnmegelőzési program indult, amelyet Békés megyében a rendőrség szakemberei 2015 októberében mutattak be.

A kezdeményezés célja a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése, visszaszorítása. A főkapitányság rendőrei a békéscsabai Árpád Fürdőben 2016. augusztus 15-én ismét tájékoztatót tartottak: olyan információkkal látták el az érdeklődőket, amelyek segítségével komolyabb anyagi ráfordítás nélkül tudják fokozni családjuk és saját biztonságukat, valamint könnyebben megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb vagyonvédelmi megoldásokat. Folytatásként pedig Békéscsabán, Orosházán, Szarvason és Gyomaendrődön működő információs pontokon 2016 végéig vagyonvédelmi kiadványokkal és tanácsadással várják a szakemberek az érdeklődőket.

Békéscsabán minden hónap harmadik hetében hétfőn és kedden 13-tól 15 óráig a Békéscsabai Járási Hivatalban (Szabadság tér 11-17.), szerdán 8-tól 10 óráig a piactéren, csütörtökön 14-től 16 óráig a Csabagyöngye Kulturális Központban, pénteken pedig 11-től 13 óráig a Csaba Center Bevásárló- és Szórakoztató Központban lehet igénybe venni a díjmentes szolgáltatást. Orosházán minden hónap első hetében az Orosházi Járási Hivatalban (Szabadság tér 3.) hétfőtől péntekig 10-től 12 óráig lehet részt venni az általános, illetve szükség esetén egyénre szabott vagyonvédelmi tanácsadáson. Szarvason, a Szarvasi Járási Hivatalban (Szabadság út 25-27.) minden hónap második hetében kedden, csütörtökön és pénteken 10 és 12 óra között várják az érdeklődőket. Gyomaendrődön pedig a Gyomaendrődi Járási Hivatalban szintén minden hónap második hetében hétfőn és szerdán 10-től 12 óráig tart nyitva a vagyonvédelmi információs pont.
A főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának rendőrei a fürdő bejáratánál a tájékoztató mellett a „BikeSafe” részeként ismét ingyenes kerékpáros regisztrációra nyújtottak lehetőséget. Minden biciklis nyilvántartásba vetethette kétkerekűjét, amellyel tulajdonosként járulnak hozzá a kerékpárlopások megelőzéséhez és segítik az esetleges felderítést is.

Nézze meg ezt is:

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfit fogtak a rendőrök Békéscsabán

  Rendőri felszólításra ébredt egy férfi 2024. április 29-én, Békéscsabán. Bérelt lakásában egy ismerősével aludt, …