2024. április 26., péntek
FONTOS

Új szakmai vezető a Grosics Akadémián

Hétfő délután az idei év első, közös edzésén vettek részt a Grosics Akadémia idősebb növendékei Popovics Pál vezetésével, aki a felnőtt csapat mellett az U19-es korosztály munkáját is irányítja. További változás az akadémia életében, hogy a távozó Goran Ljubinkovics helyét szakmai vezetőként a napokban Halász László foglalta el, ő felel az itt folyó munkáért.

A nagyszalontai születésű, Nagyváradon élő szakember korábban már dolgozott Gyulán, 11 éves utánpótlás edzői pályafutása alatt alatt sok nemzetközi mérkőzésen szerzett tapasztalatot. Romániában háromszor szerzett bajnoki ezüstérmet, ezen időszak alatt leginkább 14, 16, 17 éves fiatalokkal foglalkozott. Azt mondta, a fürdővárosi akadémián készülő fiataloktól kreatív futballt vár, az edzőktől pedig azt, hogy neveljék a gyerekeket.

Jelenleg a Grosics Akadémia valamennyi együttese, U14-től U19-ig az NB II-ben játszik. A legnagyobb figyelem a 14-es és a 17-es korosztály munkáját övezi, ez a két együttes jó szereplés esetén kivívhatja a feljutást az első osztályba. Előbbi félévkor az első, utóbbi az elsőtől egy ponttal lemaradva a harmadik helyen áll.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …