2024. április 29., hétfő
FONTOS

Ápolók munkáját ismerték el

Az idén kétszáz éve született Kossuth Zsuzsannára emlékeztek a Magyar Ápolók Napján megtartott ünnepségen kedden a gyulai kórházban. Az egészségügyi szakdolgozók napját az első magyar ápoló születésének évfordulóján tartják évek óta.
A megemlékezést követően adták át az Év Szakdolgozója díjakat a kórház három munkatársának. Idén Rákóczi Józsefné gyógytornász, Kerekesné Egri Etelka képi diagnosztikai asszisztens és Tokai Erika ápoló érdemelték ki a kitüntetést. A díjátadó után a kórház szakdolgozói tudományos ülésen vehettek részt, amely egyben a Kossuth Zsuzsanna emlékév megnyitó rendezvénye is volt.

 

Az ágazatban 2012 óta tartó – eddig nem látott mértékű – béremelési tendencia eredményeképpen az egészségügyben dolgozók fizetése a tavalyi 26,5% után idén novemberben 12%-kal nő. 2018. november elsejétől további nyolc, 2019. november 1-jétől pedig újabb 8%-os béremelésre kerül sor.

Mindez azt jelenti, hogy tavaly ősztől a kormány döntése alapján a megyei központi kórházban összesen 2074 ember kap magasabb bért.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …