2024. május 3., péntek
FONTOS

A jelzőrendszer változásairól tanácskoztak

A szervezet éves jelzőrendszeri tanácskozását rendezte meg a Gyulai Család-és Gyermekjóléti Központ a művelődési házban. A résztvevő pedagógusok, védőnők értékelték és megvitatták az elmúlt időszakban bekövetkezett jogszabályváltozásokat, és áttekintették az idei feladatokat.
Erdei Ibolya A Gyulai Család-és Gyermekjóléti Központ vezetője  nyitotta meg a szervezet éves jelzőrendszeri tanácskozását az Erkel Ferenc Művelődési Központban.  Az intézmény számára kiemelt fontosságú eseményre a rendszerben dolgozó munkatársakat, óvónőket, pedagógusokat, védőnőket hívtak meg, hogy megvitassák és értékeljék az elmúlt időszakban ezen a területen zajló munkájukat. A jelzőrendszerben dolgozóknak nagy a felelősségük abban, hogy már az első figyelmeztető jelek megjelenésénél meg tegyék a szükséges lépéseket.
A jelzőrendszer Gyulán jól működik, de a hatékony segítségnyújtáshoz fontos, hogy megfelelő időben és módon érkezzen a jelzés.
A családsegítő munkatársai nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek esetében is várják a jelzéseket nemcsak a szakemberektől, hanem mindenkitől, aki a környezetében olyan problémákat észlel, amelynek megoldásához mindenképpen segítségre van szüksége az érintetteknek.

Nézze meg ezt is:

Szövődményszűrési lehetőség Békéscsabán

  A közelmúltban indult a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. …