2024. május 3., péntek
FONTOS

Határvadász képzés és toborzás Békésben

Újabb szakasz kezdte meg tanulmányait Orosházán. Békés megyében is folytatódik a Magyar Rendőrség 3 ezer fős létszámfejlesztése keretében szervezett kihelyezett, iskolarendszeren kívüli őr-járőrtárs képzés.

Orosházán 2017. március 1-jén újabb szakasz kezdte meg tanulmányait. A képzés 2017. március 3-án tartott ünnepélyes megnyitóján a leendő határvadászokat Miskolczi Csanád r. ezredes, a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság igazgatója, parancsnok-helyettese köszöntötte.
A rendezvényen részt vett Nagy Gyula r. őrnagy, a Készenléti Rendőrség osztályvezetője, dr. Király Balázs r. őrnagy, a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium tanára, Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és Berczi László, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője.
A képzéssel párhuzamosan folytatódik a toborzás. Békés megyében is várja a rendőrség a hivatásos szolgálat, illetve a határvadász pálya iránt érdeklődők jelentkezését. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportjai folyamatosan járják a megye településeit, hivatalokban, intézményekben, rendezvényeken, forgalmas helyeken tartanak tájékoztatókat.

A rendőrség honlapján is megtalálható minden információ a képzésről, illetve a jelentkezés feltételeiről.

Nézze meg ezt is:

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfit fogtak a rendőrök Békéscsabán

  Rendőri felszólításra ébredt egy férfi 2024. április 29-én, Békéscsabán. Bérelt lakásában egy ismerősével aludt, …