2024. május 3., péntek
FONTOS

Termál – Szekszárd 2-3

Minden pontra nagy szüksége van a Termál FC-nek a bentmaradáshoz, a szombati, NB III-as bajnokin az erős középcsapatnak számító Szekszárd ellen növelhette pontjai számát a gyulai együttes. Az ellenfél a héten edzőt váltott, a Tolna megyeieket Mészáros István készítette fel a találkozóra.

Egyik csapat sem óvatoskodott sokat, az első perctől bátran támadott mindkét együttes. Az első lehetőség az első percben adódott a sárga mezes szekszárdiak előtt. Nem sokkal később Sipos találta meg szabó Csabát, aki a kapussal szemben állt, de Pokorni Péter védett.
A 10. percben megszerezte a vezetést a Szekszárd, Márkvárt szabadrúgását Fejes bólintotta vissza, az érkező Károly Viktor pedig nem hibázott.

Egy szép akció végén Styecz Milán még a kapus kezébe lőtt, de a 14. percben lesgyanús helyzetben kiugorva elhúzta a labdát a kapus mellett, és a hálóba gurított. A 24. percben a nagy kedvvel játszó Czirok szerzett labdát, majd ugratta ki Balogh Milánt, aki Károly mellett kilépve helyezett a kapuba.
Sipos beadása után Balogh növelhette volna az előnyt, de fejese mellé ment. Fél óra elteltével Bogdán Erikről pattant a labda Dallos elé, a gólt azonban szabálytalanság miatt nem adta meg Borbás játékvezető. Két perc múlva mégis jött az egyenlítés, Fejest senki sem támadta, így zavartalanul bombázhatott Krnács kapujába. A 39. percben a felső lécről pattant vissza a labda, s bár Havasi a hálóba talált, a játékvezető ne adta meg a gólt.

A második félidő kevesebb lehetőséget hozott, de az 50. percben Balogh Milán elől az utolsó pillanatban tisztáztak. Az 57. percben egy szabadrúgás után a bizonytalankodó gyulai védelem mellett Károly Viktor újra a vendégeket juttatta előnyhöz. Az ezután kissé visszaálló szekszárdiak ellen a Termál sokági nem jutott komoly helyzetig, de az ellenfél kontrái sem voltak túl veszélyesek. A hazai próbálkozások nem adtak munkát Pokorni kapusnak, a 82. percben pedig les miatt nem adták meg a Termál egyenlítő gólját. A hajrában már inkább a Szekszárd előtt adódtak lehetőségek, az utolsó percekben pedig Bogdán Erik piros lapja jelentette a végszót, a Szekszárd 3-2-re győzött Gyulán. A kiesés által fenyegetett hazai csapat számára fontos lett volna a győzelem, de ez ma nem jött össze.

A Termál a következő mérkőzését a feljutásért küzdő Budafok otthonában játssza, a következő hazai bajnokin – március 18-án a Mórahalom ellen lépnek pályára.

Nézze meg ezt is:

Eredményes évet zártak a vadászok a vármegyében

  Éves közös küldöttgyűlését tartotta a napokban a vármegyei vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara …