2024. május 3., péntek
FONTOS

Két helyen is biztonságosabb a közlekedés

Tolva szabályos – ahogy ezeken a felvételeken is látható, a Béke sugárút ezen szakaszán le kell szállniuk a kerékpárosoknak a járműről, ha át szeretnének kelni a zebrán. Korábban a zebra mellett egy kerékpársáv húzódott, de ezt – elsősorban baleset-megelőzési okokból megszüntették.

A hétfő délutáni sajtótájékoztatón Mittag Mónika önkormányzati képviselő jelentette be, hogy több lakossági jelzés érkezett hozzá, hogy ez a kereszteződés a kerékpársávval nem biztonságos, hiszen a biciklisek jelentős része nem száll le, hanem a zebrán is teker tovább.
Ezért megkezdődtek az egyeztetések, a közelmúltban pedig átalakították a területet.

Ez a felvétel már a Jókai utcában készült, a K. Schriffert utca felé haladók, vagy onnan érkezők számára gyakran jelentett gondot, hogy a parkoló autók miatt nehéz volt ki vagy éppen behajtani. Ezt a problémát orvosolhatja majd az a tábla, mely a kereszteződéstől 20 méteren belül tilos lesz megállni. A Jókai utcai és a Béke sugárúti eset különböző, de mindkét helyszínen arra kérik a közlekedőket, hogy vigyázzanak egymásra.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …