2024. április 26., péntek
FONTOS

Ezüstérmes a Grosics Akadémia az NB II-ben

Igazi bajnoki döntőt rendeztek a hétvégén a Grosics Akadémia centerpályáján. Az U17-es korosztály NB II-es küzdelemsorozatának utolsó fordulója előtt a vendég Videoton egy ponttal vezetett a gyulai Grosics előtt. A tét azért volt különösen nagy, mert az első helyezett biztosan feljut az NB I-be – és viszi magával az U16-os és az U19-es korosztályt, míg a másodiknak várhatóan osztályozót kell játszania.

Kiss Attila játékvezető sípszava után 7 perccel a grosicsos Sándor Bence indította a szélen Mészárost. Az ő ívelését Szeidl fejelte a kapu fölé. Nem sokkal később egy hasonló helyzet után Szeibert tisztázott.

A gyulai védelem is a helyén állt. Varjas Zoltán indította Laczkót, de Manga még a veszélyes helyzet előtt mentett. A 14. percben Kovács szökött meg középen, majd a meginduló Laczkót hozta játékba, de a partjelző lest intett. Egy minutummal később Orosz indította Galacsot, kinek lövésébe Szeidl állt bele. A 17. percben Lajkó szöglete után egy grosicsos fejről hagyta el a játékteret a labda.

Egy percen belül mindkét együttes előtt nyílt lehetőség a vezetés megszerzésére. A 27. minutumban Horváth lövése pattant ki a gyulai védelemről. A másik oldalon Galacs Erik robogott el két védő mellett egészen a 16-osig, majd a középen üresen érkező Mészárosnak passzolt, aki a kapu fölé lőtt. Két perccel később a fehérváriak kerültek helyzetbe. Szabó indította Varjas Lászlót, aki az elfektetett Takács mellett továbbvitte a labdát. Lövését Bartik hárította, ezt követően Horváth lövése Takácson akadt meg.

A 31. percben megszületett az első Videoton találat. Szabó törte magának az utat egészen a kapuig, majd Takács mellett a hálóba helyezett. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Grosics Akadémia. Bartik lépett ki három fehérvári védő között, majd a középen érkező Mangához helyezett, aki mellett elszállt a játékszer.

A második játékrész elején egyenlített a gyulai csapat. Bús szögletét követően Vitéz fejelte a kapuba a labdát. Egy gyulai szögletet követően Vitéz, Galacs, majd Fóris lövése sem bizonyult eredményesnek. Kicsivel több, mint egy óra játék után a túloldalon Szeibert lőtt az oldalhálóba. A 69. percben egy szabálytalanságot követően Kiss játékvezető elküldte a pálya mellől a székesfehérvári vezetőedzőt, Kuttor Attilát. A 76. percben Takács passzolt Zöldinek, majd Szabó szerelte a gyulai védőt. A kapu felé törve ugyan megállította a támadást a gyulai védelem, Kiss játékvezető viszont 11-est ítélt. A büntetőt Szabó értékesítette.

A 83. percben Kovács lövését ütötte ki Takács. Nem sokkal később a másik oldalon Huszár lövése akadt meg a vendég védőkön. A 88. percben eldőlt a bajnoki cím sorsa. Szabó Bálint szerezte meg a Videoton harmadik találatát is, mikor Sándorra rúgta rá a labdát, az pedig onnan a hálóban kötött ki. Az utolsó gyulai helyzetnél Fórizs szabadrúgását Orosz fejelte a kapu mellé.

A hármas sípszóig az eredmény már nem változott. Grosics Akadémia – Videoton 1-3.

A Grosics Akadémia a vereséget követően a második helyen végzett az U17-es, korosztályos NB II-ben. A bajnokságban a Grosics Akadémia csatára, Galacs Erik lett a gólkirály 24 találattal.

A bajnok fehérváriak biztosan feljutottak az első osztályba, a gyulai gárdának – nem hivatalos információink szerint – még várnia kell a döntésre.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …