2024. május 4., szombat
FONTOS

Kukár István variációi a művelődési házban

A művelődési ház földszinti galériájában, Variációk címmel nyílt kiállítása Kukár Istvánnak. A tárlaton az önmagát “vizuális kalandozóként” meghatározó alkotó nagyrészt az elmúlt két évben készült festményei illetve fotói láthatóak.

A kiállítás megnyitóján Pacsika Rudolf képzőművész, egykori főiskolai csoporttárs a képeket elemezve elmondta, arra a fajta avantgarde attitűdre, amit a 3T Csoport tagjaként Kukár István képvisel nem csak Gyulán, de országosan is felfigyeltek. Nem véletlen, hogy bemutatkozhatott már neves fővárosi galériákban és Szentendrén is.
A gyulai kiállítást hosszú várakozás és szervezőmunka előzte meg. Kukár István az alkotás mellett rajztanárként is dolgozik, és az oktatói tevékenység hatással van művészetére is.

A kiállítást rendhagyó módon 13-an nyitották meg. A kollégák, barátok és családtagok performanszokkal tisztelegtek a ‘vizuális kalandozó’ előtt.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …