2024. május 3., péntek
FONTOS

A fenntartható mezőgazdaságról volt szó a gazdaudvarban

A fenntartható fejlődés volt a téma a gazda esték sorozat legújabb előadásán.

A gazdaudvarban Kékesi Márton, a Kisgazda Polgári Egyesület környezetvédelmi csoportjának tagja beszélt arról, hogy az Európai Uniós mezőgazdasági politikája 2020 után jelentősen megváltozik. A földalapú támogatásokat feltehetőleg csökkenteni fogják, és a zöld-gazdaság fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

A Kisgazda Polgári Egyesület és a vele szorosan együttműködő Zöld Áramlat Alapítvány folyamatosan igyekszik kapcsolatot biztosítani a mezőgazdaság döntéshozói és a gazdatársadalom között. A mostani gyulai előadás aktualitása az is, hogy új vezetés került az agrártárca élére.

A gazda esték programsorozat idén indult, a mostani volt a harmadik előadás. A kezdeményezés célja, hogy a mezőgazdaságban érintettek hasznos információkhoz jussanak, és erősítsék a helyi gazdatársadalmat. A sorozat következő alkalmán, nyáron Sziki Károly egri színművész lesz a gazdaudvar vendége.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …