2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 06. 25.

Témák:

– A nyár végére befejeződnek a földmunkák Kondoros és Tiszakürt között, így lényegesen csökken a teherforgalom a 44-es főúton. A hétfői, helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, a gyorsforgalmi út építése a tervek szerint halad, sőt, már a Tiszakürt-Lakitelek szakaszon is megkezdődött a tervezés, hamarosan ott is kiválaszthatják a kivitelezőt.

– Vasárnap este felvonták a várszínház zászlaját a gyulai vár falára, ezzel kezdetét vette a teátrum 55. nyári évada. A 47 nap alatt a tószínpadon, a várban és a kamarateremben mintegy 70 program várja a színház kedvelőket.

– A gyulai polgári társadalomban meghatározó szerepet töltött be a zsidóság, 74 évvel ezelőtti deportálásuk pótolhatatlan űrt hagyott maga után a város életében – hangzott el vasárnap délben az izraelita temetőben, ahol a holokauszt helyi áldozataira emlékeztek. Az eseményt évek óta civilek szervezték, ettől az évtől kezdve azonban az önkormányzat vállalta magára a gyulai zsidóság emlékének ápolását és őrzését.

– Sikkasztással gyanúsított férfit állítottak elő a rendőrök vasárnap késő este a gyulai közúti határátkelőhelyről.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …