2024. április 27., szombat
FONTOS

Díjazták az olvasókat, majd bemutatták Matula Gy. Oszkár könyvét

Idén közel 70-en jelentkeztek a már hagyományos “Nagy Olvasási Kihívásra”, melyet a Mogyoróssy János Városi Könyvtár hirdetett meg.

A résztvevőknek megadott szempontok, témák alapján huszonöt könyvtári könyvet kellett elolvasniuk februártól szeptember 30-ig. A kihívást végül több, mint harmincan teljesítették, ők szerda késő délután vehették át ajándékukat.

A könyvtár két ajánlólistát készített a részvevőknek, egyet a felnőtteknek, egy másikat pedig a fiataloknak. A gyerekek körében a Geronimo Stilton könyvek a legnépszerűbbek.

A kihívás résztvevői egy különleges szempontrendszer szerint választhattak olvasnivalót.

Az olvasók olyan kitételekkel találkoztak, mint “Egy könyv, ami két nyelven is megtalálható a könyvtárban”, “aminek szerzője három tagú névvel rendelkezik”, valamint “ami egy szigeten játszódik”.

A díjátadót követően Matula Gy. Oszkár író legújabb könyvét mutatták be a könyvtárban, melynek címe “A folyók hátán érkezik a fény – Fekete István-i hangulatok őszi délutánokra, nem csak horgászoknak.” Matula Gy. Oszkárt a hazai olvasók a Magyar Horgász magazinból ismerhetik, ugyanis novelláit éveken át ott jelentette meg.

A nyolcvanadik életévéhez közeledő novellaszerző, újságíró legújabb könyvéről a gyulai születésű Szabó Tibor Benjáminnal, az Athenaeum Kiadó igazgatójával beszélgetett a könyvtárban, akivel az író közösen választotta ki, hogy mely novellák kerüljenek a kötetbe.

Matula Gy. Oszkár 21. könyve bemutatóján elmondta, a kötet olvasói olyan élményt kapnak, amely során felismerik, hogy minden, ami a horgászatban fontos, az a halfogáson messze túl mutat.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …