2024. április 26., péntek
FONTOS

Jól vizsgáztak a gyulahúsos gyakorlat résztvevői

A lakosság védelme érdekében ez évben is gyakorlatoztak a Gyulahúsnál.

A vállalat Kétegyházi úti telephelyén a próbariadó során azt feltételezték, hogy az egyik hűtőkörfolyamatot végző szivattyúnak a csatlakozási pontja meghibásodott, ezért nagy mennyiségű ammónia került a levegőbe. A gyakorlat során az újonnan kiépített lakossági tájékoztató rendszert is tesztelték.

Az elhárítás folyamata alatt az első és legfontosabb teendő, hogy megállapítsák, pontosan hol is keletkezett meghibásodás, és az mekkora mértékű. Ezután értesítik a környező lakosságot és a közelben lévő intézményeket. Egy esetleges ammónia szivárgás során fontos, hogy az üzem területén összegyűlt csapadékvíz kiáramlását megakadályozzák, ennek érdekében a megfelelő műszaki berendezésekkel elzárják a csapadékvízgyűjtő csatornába vezető víz útját.

Egy valós riadó esetében a telephely körül több létesítményt is ki kellene üríteni, például a bevásárlóközpontokat vagy sportlétesítményeket. Akit otthonában értesítenek az ammóniaszivárgásról, számára elsődleges feladat, hogy csukja be a nyílászárókat és zárt helyen keressen védelmet. A gyakorlatot a résztvevők sikeresnek értékelték.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …