2024. április 26., péntek
FONTOS

A család és a házasság fontosságát hangsúlyozták

Énekszóval gazdagította a Gyulai Református Gyülekezet a szerda este megrendezett A házasság és család múltja, jelene, jövője elnevezésű előadást. A Házasság hete alkalmából Baráth János lelkipásztor a hűségről, a feltétel nélküli szeretetről, a felek közötti egyenlőségről beszélt. Ezen kívül kiemelte, fontos áttekinteni, a történelem során hogyan viszonyultak a házassághoz, milyen értékeket követtek és mi motiválta az embereket.

A Házasság hete közel két évtizeddel ezelőtt jött létre azzal a céllal, hogy Valentin-nap hetén ráirányítsa a figyelmet egy mélyebb gondolatra, a család és a házasság fontosságára. Magyarországon először 2008-ban rendezték meg a programsorozatot. A kezdeményezés azonban mára már 21 országban terjedt el. A Házasság hete olyan széleskörű összefogásra törekszik, mely a példamutatás mellett tudományos kutatások eredményeivel, valamint bibliai és erkölcsi érvekkel próbálja alátámasztani a házasság örökkévaló értékét. A helyi református közösség ebben az évben két előadással készült az érdeklődőknek.

Vasárnap 15 órától a Magvető Református Iskola ebédlőjében Selmecziné Valach Renáta szakpszichológus tart előadást, ezt követően az érdeklődőknek lehetőségük lesz a hallottak interaktív feldolgozására is.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …