2024. április 27., szombat
FONTOS

A lelki egészségről tartott előadást Zsiga Attila

A napokban a művelődési központban tartott előadást Zsiga Attila, az Életigen Alapítvány elnöke.
Az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett programsorozat keretein belül az érdeklődők több helyszínen vehettek részt interaktív gyakorlatokkal színesített, a lelki jólétet középpontjába helyező előadásokat. Zsiga Attila elsőként a magabiztos kommunikációt vizsgálta meg, ezen belül is azt, hogy mi nem agresszív és mi nem bizonytalan, ezáltal a hallgatókkal közösen próbálták definiálni a magabiztosság, öntudatosság fogalmát. Emellett szó esett arról, hogy milyen gyakorlatok segítenek a mindennapi élet apró örömeinek értékelésében.
A mindennapi szorongásérzethez hozzájárul a másoknak való megfelelés kényszere, akár anyagi vagy szellemi javaink, akár a külsőségek tekintetében. Az alapítvány egyik gondolata szerint a lelki harmónia felbomlása végső soron depresszióhoz vezet. Az előadások ennek és a veszteségek leküzdésére is kísérletet tettek a megfelelő gyakorlatok bemutatásával.
Az előadások célja a közösségépítés mellett a jelenlévők gondolkodásmódjának megváltoztatása, az „Életigen” ideológia népszerűsítése volt.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …