2024. április 26., péntek
FONTOS

Várhatóan szeptember elejére kész lesz a kerékpárút Városerdőre

2017 júliusában írták alá azt a 400 millió forint értékű támogatási szerződést, melynek köszönhetően megépülhet a Gyula és Városerdő közötti kerékpárút. Ehhez az önkormányzat még további 135 millió forintot tett hozzá, igaz ebbe az összegbe a Temesvári úton épülő kerékpárút is beletartozik. Tavaly decemberben már a vállalkozói szerződést is megkötötték és a munkálatok nem sokkal ezután el is kezdődtek a növényzet kiirtásával és a tereprendezéssel.

A Fehér-Körös hídja után a kerékpárút a műúttal párhuzamosan halad majd Sarkad felé, ennek a nyomvonala már látható is a felvételeken. A vasúti átjáró után viszont balra kanyarodva a Kisdelta árvízi tározó töltése felé folytatódik az útszakasz. Ezen a töltésen halad majd több kilométeren át, majd a Fekete-Körös előtti, utolsó tanya előtt áttér a műút másik oldalára, és úgy kanyarodik Városerdő felé.

A várhatóan nyár végére elkészülő kerékpárút sokaknak jelent majd nagy segítséget, ugyanis a Városerdőről, illetve Sarkadról kerékpárral munkába járók ezentúl biztonságban közlekedhetnek. A városvezetés abban is bízik, hogy turisztikai vonzereje is lesz a kerékpárútnak, hiszen új lehetőségekkel bővül a gyulai kerékpár turizmus és egy népszerű természetvédelmi terület válik elérhetőbbé, a Mályvádi erdő.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …