2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 02.

Témák:

– Rövidesen elkezdődhetnek a munkálatok a Béke sugárúton, kedden ugyanis aláírták azt a kivitelezési szerződést, melynek köszönhetően körforgalom épülhet a városközpontban. Az Áprád és az Eötvös utcák találkozásánál lévő körforgalom várhatóan őszre készül el.

– Békés megyei húsüzemekre csapott le a NÉBIH! A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei rövid időn belül két Békés megyei élelmiszer-előállító üzemet is felfüggesztettek. Az egymást követő márciusi ellenőrzések során a helyszíneken élelmiszerbiztonsági és higiéniai jogsértéseket egyaránt feltártak az ellenőrök.

– Szombaton az Erkel Ferenc Gimnáziumban immár második alkalommal rendezték meg a Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Versenyt, melyen 24 középiskolás mérte össze tudását. A dolgozatok megírása után a résztvevőknek és tanáraiknak lehetőségük volt a tudományággal kapcsolatos és a névadóról szóló előadásokat is meghallgatni.

– 3,6 millió forintból épül új járda május 15-ig a Budrio lakótelepen. A keddi, helyszíni sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a régi járdát a lakótelep megépítése óta nem javították.

– Szombaton a Csíkoséri Kiserdőben folytatta “Szedjünk együtt!” elnevezésű akcióját az LMP megyei szervezete, felhívva a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A két illegális szemétlerakó felszámolása után az erdőben gyűjtötték össze a veszélyes- és építési hulladékot.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …