2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 05.

Téma:

– Egy uniós projektnek köszönhetően ezentúl a békéscsabai kórházban is található skill-labor. A programban összesen 16 oktatókórház szerepel országszerte, és a pécsi, debreceni, illetve a szegedi klinika után Békéscsabán építették ki a modern gyakorlóhelyet. A labor bejárása mellett péntek délelőtt fórumot is tartottak a kórházban, ahol az oktatási lehetőségeket beszélték át az orvosok és szakemberek.

– Ewoldt Elíz születésének 160. évfordulójára emlékeztek a városi könyvtárban. A jeles alkalmon előadásokkal elevenítették fel a város legrégebben működő óvodájának névadó személyiségét, és az általa képviselt értékeket.

– A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében február elseje és április harmincadika között tartanak a szintvizsgák a szakképzésben tanuló kilencedik osztályos diákoknak. Csütörtök délelőtt a szociális gondozó és ápoló képzésben résztvevő tanulók szintvizsgáját tartották Gyulán.

– A hite tartotta meg száz éven át – mondta a századik születésnapját ünneplő, dombiratosi Nyerges Mária. Élete jelentős részét egyházi szolgálatban töltötte, 1998-ig kántorként dolgozott.

– Békéscsabán elfogtak a rendőrök két férfit és egy nőt, akik a gyanú szerint kábítószerrel kereskedtek. A kétnapos rendőri akció során a tőlük vásárlók közül hét fogyasztót is előállítottak a nyomozók.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …