2021. október 27., szerda
FONTOS

Japánból is érkeztek a gyulai kutyás ügyességi versenyre

Szombaton vette kezdetét a XXIII. Medivid Agility Kupa és a XIV. alkalommal megrendezett ParAgility Kupa a városi sportcsarnokban. Az idei megmérettetésre Magyarország mellett Ausztriából, Romániából és Japánból érkezett az összesen 101 versenyző, akik közül a zsűri külön értékelte a kezdő és profi, illetve a kis-, közepes- és nagytestű kutyákat.

Tapssal biztatták Román Gabriella, Vácról érkezett versenyzőt és kutyáját, Phaedrát, akik korábban már részt vettek hasonló megmérettetésen, viszont a kezdő kategóriát erősítették.

E sport nagyszerű kikapcsolódás mind a kutya, mind gazdája számára, hiszen amellett, hogy kellő mozgást biztosít az állat számára, a különböző parancsok elsajátításával fegyelmet is tanul. Illetve a közös tevékenység kialakítja a két fél közötti bizalmat, partneri kapcsolatot. A gyulai rendezvény az országban egyedülálló, mivel csak itt biztosítanak lehetőséget a mozgáskorlátozottak számára, árulta el Alt Sándor klubelnök.

A verseny célja az agility és a paragility sportok megismertetése, népszerűsítése a nézők körében.

Nézze meg ezt is:

Markánsan nő a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, …