2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 04. 29.

Témák:

– A napokban nyitották meg Véső Ágoston Munkácsy-díjas festőművész kiállítását a művelődési központban. A 88 éves, nagybányai alkotó 36 festménye az erdélyi kisebbségi létet szimbolizálják, valamint modernista, kubista stílusjegyek is felfedezhetők rajtuk.

– Békés megye egyik félreeső útján ellenőrizték a NAV munkatársai azt a mintegy 3 tonnás, különféle hústermékkel megrakott teherautót, melynek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

– Vidám történetek köré épül az idei Shakespeare fesztivál, melyre a Gyulai Várszínház ismét közös darabbal készül az olaszországi Teatro Potlach társulattal és vezetőjével, Pino Di Buduo-val. A fesztivált július 9-e és 15-e között rendezik meg, ezen a környékbéli fiatal színészek, táncosok, népzenészek is szerepet kapnak.

– Zsinórban öt, kapott gól nélkül megnyert mérkőzés után fogadta a Szeged-Grosics Akadémia a középmezőnyhöz tartozó, de jó erőkből álló Kozármisleny együttesét. Joao Janeiro csapata a forduló előtt 3 ponttal előzte meg a második heylen álló Szentlőrincet.

– Az elmúlt napokban rendezték meg a Művészek délutánját a gyulai Civil Házban, ahol Volent Katalin tárlatát is megnyitották. Az alkotó 9, mártélyi témájú képet mutatott be.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …