2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 05. 30.

Témák:

– Döntés született az egykori gyulai mozi épületével kapcsolatban a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. Az épületet az eredeti kikiáltási áron sikerült eladnia az önkormányzatnak, 80 millió forintért. Az ülésen szó esett az Airbus Helicopters vállalat Gyulán épülő helikopteralkatrész-gyáráról is, melyet a napokban jelentettek be.

– Megjelent a belvíz, áradnak a Körösök! A májusi csapadék megtette hatását, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság 7 belvízvédelmi szakaszán vezettek be készültséget, és áradó tendencia érvényesül a Körösökön is – derült ki a Szabó János igazgató által jegyzett közleményből. Ennek részletei a gyulatelevízio.hu oldalon olvashatók.

– Elkezdődött a Vár utca felújítása, melynek részleteiről a napokban tartottak lakossági fórumot. Az utcában élők 2,2 millió forinttal járultak hozzá a beruházáshoz, melyet az önkormányzat is támogatott. Így összesen 16,3 millió forintból valósulhat meg az aszfaltozás és a csapadékvíz-elvezetés.

– Közel 60 diák lépett színpadra szerda este a művelődési központban. A művészeti iskola társastánc tanszakának évzáró műsorán mind a tíz nemzetközi szalontáncot bemutatták. A fellépők között volt, aki már kilenc éve tanulja, de akadt olyan is, aki idén kezdte a felkészülést.

– A Karácsonyi János Katolikus Iskolában is megrendezték az országszerte ismert “Nagy Sportágválasztó” napot. Az iskolában számos sportág közül választhattak a fiatalok, kipróbálhatták például az íjászatot vagy a vívás alapjait is megtanulhatták. A különböző állomásoknál diáktársaik segítettek abban, hogy mindenki megismerje a számára szimpatikus sportágat.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …