2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyulán is elkezdődött a 90. Ünnepi Könyvhét

Töretlen sikerrel és népszerűséggel zajlik évről-évre az Ünnepi Könyvhét. Az országos rendezvénysorozat 90 éves hagyományokra tekint vissza, Gyulán a Kossuth téren nyitották meg a programot. A kezdeményezés célja egyértelműen az írott könyvek és a kultúra népszerűsítése, ami már 1929-ben is iránymutató volt.

Az érdeklődőket a hagyományos programok és könyvkínálatok mellett kísérőprogramok is várják, ahol az aktuális könyvújdonságokat ismerhetők meg. A dedikálások mellett beszélgetések és zenei előadások kísérik az eseményeket, az olvasók akár kedvenc íróikkal is találkozhatnak. Gyulára Ferdinandy György József Attila-díjas író látogatott el, ő nyitotta meg az eseményt is.

A gyulai olvasók számára 3 olyan könyvet is bemutatnak a programok során, melyek között lesz friss szerzemény, de olyan is, amely pont a tavalyi könyvhetet követően jelent meg. Az egyik a “Sólyom a viharban” című kötet lesz, amely Gyula 1566-os ostromának regénye. Ezt követően bemutatják “Az 50 elszánt magyar nő” című munkát, végül a könyvhét zárónapján a Gyulán jól ismert Ambrus Lajos legújabb szerzeményével ismerkedhet meg a közönség.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …