2024. május 3., péntek
FONTOS

Pénteken kezdődik a Gyulai Várszínház 56. évada

Június 28-án, pénteken kezdődik a 20. alkalommal megrendezett Körös-völgyi sokadalom és a Gyulai Várszínház 56. évada.

A két esemény szorosan összekapcsolódik, hiszen a színház a sokadalom idejére két, a rendezvény hangulatához illeszkedő előadással készült. Pénteken este kilenc órától a tószínpadon Vidnyánszky Attila egykori kaposvári diákjai adják elő a János vitéz misszió című darabot.

Vasárnap este nyolc órától, a tószínpadon a Közép-Európai Táncszínház Gálaműsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Az idén harminc éve működő táncszínház ez alkalomból felidézi a múlt koreográfiáit. Éppen ezért az első felvonás az Időtlen idők címet viseli, mely arra tesz kísérletet, hogy a múlt üzenetei a ma előadói által eljussanak a jövőbe. A második felvonás azonban már a párkapcsolat építésében létrejött változásokat próbálja megjeleníteni a mozgás adta lehetőségekkel.

A hivatalos megnyitót követően a Gyulai Várszínház egészen augusztus 13-áig szinte minden nap változatos előadásokkal készül a színház és a kultúra szerelmeseinek.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …