2024. március 19., kedd
FONTOS

5-0-ra nyert a Szeged-Csanád GA a Füzesgyarmat ellen

Kecskeméten 1-0-ás győzelemmel kezdte a felkészülést az NB II-es szezonra a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, mely szerda este Gyulán fogadta az NB III-as Füzesgyarmatot.

Aktívan teltek a találkozó első percei, mindkét gárda lendületesen vetette bele magát a küzdelembe. Az első nagyobb lehetőségek a vendégek előtt adódtak, előbb Alekszics védett nagyot, majd Germán mentett a gólvonalon állva. A 10. percben megszerezte a vezetést a Szeged, egy szép támadás végén Cigan egy lecsorgó labdát helyezett a kapuba. A 23. percben ritkán látható gólt szerzett a hazai gárda, Alekszics kidobása után Cigan játszotta meg Andorkát, aki a kapuig robogott, és megszerezte a csapat második gólját. A folytatásban is aktívabb maradt a Szeged, de a szünetig újabb gól már nem esett.

A második játékrészben egyre inkább megmutatkozott a két csapat közötti különbség, az 51. percben mégis Takács Jánosnak kellett nagyot védenie. Az 55. percben szép szegedi akció futott a bal oldalon, középen többen is lőhettek volna, végül Erdei bombázott a gyarmati kapuba. A 77. minutumban Erdei labdájával Balogh a leshatáron fordult kapura, majd lőtte ki a hosszút. A 84. percben Szabó Péter szép cselek után hozta helyzetbe a frissen igazolt Sóron Tibort, aki biztos lábbal állította be az 5-0-ás végeredményt.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia szombaton, 10 órakor Gyulán szintén felkészülési mérkőzésen fogadja az NB III-as Érd együttesét, a bajnokság augusztus negyedikén kezdődik, a gárda akkor még Gyulán fogadja a Budafokot..

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …