2024. április 26., péntek
FONTOS

Női U17 Gyulán: Magyarország – Románia 3-1

Barátságos mérkőzést játszott az U17-es magyar és román női labdarúgó válogatott a Grosics Akadémia center pályáján. 2017-ben is itt csaptak össze az akkori női U17-es csapatok, két éve 2-0-ra nyert a magyar válogatott.

Molnár Réka játékvezető sípszavát követően, a kétszer 45 perces találkozó első helyzetét a magyar válogatott alakította ki. A 4. percben Pápai rossz ütemben kapta vissza a labdát, hiszen a partjelző lest intett. Nem sokkal később Bokor próbálkozott.

A 39. percben közel állt ahhoz a magyar válogatott, hogy megszerezze a vezetést. Pápai szöktette Vidát, aki még a kapust is elfektette, viszont lőni nem tudott. Bepasszolta középre a labdát, amit végül Bokor lőtt a kapu mellé.

A játék képét tekintve a magyar válogatott dominált az első félidőben, viszont a fordulás után a román csapat talált be mindjárt a 46. percben. Borók hibáját kihasználta a vendég válogatott, így könnyen a kapuba talált Borodi. Nem hagyta annyiban a magyar csapat, az 50. percben egyenlítettek Pápai góljával.

A 82. percben a pályára lépett Sali, majd 35 másodperccel a beállását követően meg is szerezte a magyar válogatott második találatát. 10 minutummal később tovább növelte előnyét a magyar csapat. Lovász passzolt Pápainak, aki magabiztosan robogott a kapu felé, majd megszerezte második találatát is a mérkőzésen.

Schumi Dorottya szövetségi edző válogatottja október első hetében kezdi meg szereplését az Eb-selejtező minitornán, ahol újra az elitkörös szereplés kivívása a cél. A Románia elleni visszavágót augusztus 22-én, csütörtökön Váradszentmártonon rendezik.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …