2024. április 26., péntek
FONTOS

Különleges pillanatokról festett képeit hozta el Gyulára Csuta György

Előbb a csabai megyeházán, majd a Békési Galéria valamikori báltermében mutatta be Csuta György festőművész Pillanatok című kollekcióját.

A festő alaptónusa a téglavörös, majdnem a tűz színe, mely közben átmegy narancsvörösbe. Az alkotó elárulta, művészettörténészek évekkel ezelőtt ezt “Csuta-sárgának” nevezték el. Ismertetőjegye a kiállításon is jól tapasztalható, az elmúlt három év munkái alatt azonban megpróbált eltérni ettől, így születtek a kék festmények. A stílusokat a törésvonal című műve határolja el.

Csuta György elmondta, legutóbbi munkái alatt is folyamatosan új dolgokkal kísérletezett. Így kerültek az alkotásokba talált tárgyak is, ahogy ezen a festményen is a partra vetett hal egy horvát tengerparton talált fadarab. A Pillanatok 3 című kiállításra leginkább az elmúlt három év során készített munkáit hozta el, de egészen új festmények is helyet kaptak a tárlaton. Kivétel közülük a Törésvonal című festmény, mely még a 90-es években készült.

A különleges pillanatokból alkotott festményeket december 9-ig láthatják az érdeklődők a művelődési központ földszinti aulájában.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …