2024. április 26., péntek
FONTOS

A koraszülöttekért gyűltek össze a lilára festett Almásy-kastélynál

Ismét lilába öltözött a gyulai Almásy-kastély, ahol a koraszülöttek nemzetközi világnapján gyűltek össze a családok. Magyarországon évente közel 8000 gyermek jön idő előtt világra, ez azt jelenti, hogy minden 10. gyermek koraszülött. A városban idén is a körülmények javításának fontorrágára, a mentősök, orvosok, ápolók munkájára hívták fel a figyelmet.

A koraszülöttek világnapját 2011 óta tartják meg a különböző országokban, a gyulai Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány is rendszeresen figyelemfelhívó programot szervez november 17-én. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke elmondta, a közel két éve üzembe helyezett koraszülött mentőautó volt, hogy egy nap alatt 750 km-t tett meg, így elmondható, hogy sok munkájuk volt az elmúlt időszakban.

A koraszülöttek világnapján délután 5 órától folytatódtak a gyermekprogramok és Baracsi István szórakoztatta a legkisebbeket. Az eseményen a Gyulavári Kézimunka Szakkör tagjai ajándékokkal kedveskedtek, összesen 90 saját készítésű babatakarót és sapkát adtak át az alapítványnak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …