2024. április 26., péntek
FONTOS

Fagyiskocsit hozott a Mikulás

Hétfő délután megérkezett a Mikulás a régi kismozi épületébe, ahol a hátrányos helyzetű fiatalok vesznek részt olyan képzéssorozaton, mely javítja munkába állási esélyeiket. A Mikulás itt nem apróságot hozott magával, az ajándék be sem fért az ajtón.

Az udvaron aztán mindenki megnézhette az ajándékot, az évszakhoz és az időjáráshoz is viszonyítva is nagy meglepetést okozó fagyiskocsit. A kocsi a későbbiekben segíthet majd abban, hogy az érintettek hasznos munkát végezzenek. Az ajándék ez esetben ugyanis munkaeszköz volt.
Hétfőn mutatták be azt a kemencét is, mely szintén a program részeként segítheti majd a fiatalok fejlesztését, akik megtanulhatják a kezelését, és ételeket készíthetnek. A Munkára fel! mentorprogram pályázati elbírálása jelenleg is tart, de a civil szervezet vezetése úgy döntött, pályázati források nélkül is belevágnak a programba.

A programot tizenöt résztvevővel indították el, de már huszonötnél tartanak, vagyis a létszám lassan betelik. A szervezők úgy tervezik, elegendő érdeklődő esetén akár jövőre is indulhat egy csoport.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …