2020. szeptember 27., vasárnap
FONTOS

Túlterhelt szerelvény az M44-esen

Békés megyében, az M44-es autóúton, a kardosi pihenőhely közelében, 2019. december 5-én 15 óra 15 perc körül a Magyar Közút Zrt. munkatársainak jelzése alapján ellenőriztek a rendőrök egy járműszerelvényt.

A tehergépkocsi három autót szállított. Egyet a platóján, kettőt pedig az utána kapcsolt vontatmányon. Az utánfutót azonban ennyire nem lehetett volna megterhelni. A rendőrök a tehergépkocsi sofőrjét helyszíni bírság megfizetésére kötelezték és felszólították arra, hogy így nem folytathatja az útját. A túlterhelt járműszerelvények menettulajdonságai megváltoznak, a fékezhetőségük, kormányozhatóságuk nem kiszámítható. Ilyen szerelvényekkel közlekedni nemcsak tilos, hanem veszélyes is.

A rendőrség ezért kéri a tehergépkocsik üzembentartóit, vezetőit, hogy ne veszélyeztessék magukat és a közlekedés többi résztvevőjét azzal, hogy nem tartják be az előírásokat! Közlekedjenek szabályosan és figyelmesen!

Nézze meg ezt is:

Pár hónap alatt harmadszor mérték be

Nyolc óra alatt harminchat gyorshajtóról készített felvételt a rendőrség mérőműszere Békéscsaba közelében. A megengedett 90 …