2024. április 26., péntek
FONTOS

Egy hónapja működik az új tejház és fejőház a Körös Maros Biofarm területén

Tavaly augusztusban még zajlottak a munkálatok a Körös-Maros Biofarm területén, Gyulaváriban az új fejőház és tejház kialakításakor.

Egy 40 éve használt fejőház mellé építettek egy korszerű létesítményt. A technológia fejlődésével, és a követelmények növelésével felvették a versenyt vetélytársaikkal. A cég jelentős nemzetközi vevőkörrel bír, így emelt szintű elvárásoknak kell megfelelniük. A mintegy 350 millió forintos beruházás közel 45 százalékos támogatással valósult meg. Most a munkálatok 95 százalékánál tartanak, melynek a legnagyobb eleme az 1200 négyzetméteres fejőház és tejház, melyet 600 tehénre terveztek. Az új létesítményben tavaly december 9-én, délután jelent meg az első tehén.

A programnak köszönhetően bővítik és felújítják a silóteret, az istállót, illetve további munkagépeket szerezhetnek be.

Az új technológiának köszönhetően tehenenként várhatóan 1-2 literrel több tejet adnak majd az állatok. Jelenleg még a három hónapos betanulási folyamatot élik a cégnél. A beruházás 100 százalékos teljesítéséhez még bizonyos szoftverrészek, egy tartály, valamint automata válogatókapu kiépítése hiányzik.

A Körös Maros Biofarmnál zajlik egy másik beruházás, ez egy olyan kutatásfejlesztési program, mely a tápanyagutánpótlás terén hozhat előrelépést.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …