2020. április 4., szombat
FONTOS

Három embercsempész, tizennégy határsértő

A Békés megyei rendőrök az M0-ás autóúton tartóztattak fel három román állampolgárt, akik afgán, iraki és szír határsértőket próbáltak átvinni Magyarországon.

Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárokat fogtak el a Békés megyei rendőrök 2020. január 10-én délelőtt Pest megyében, az M0-ás autóúton. Ketten közülük egy személygépkocsival mentek egy kisteherautó előtt, amivel a társuk ment utánuk.

A járműveket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának, valamint Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei leállították és átkutatták. A kisteherautó leplombált rakterében tizennégy külföldi rejtőzködött. Egy férfi afgánnak, öten szírnek, nyolcan pedig iraki állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A nyomozás eddigi adatai szerint Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt, majd a határ közelében beszálltak a román férfi kisteherautójába. A rendőrök a határsértőket előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük.

Az embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítható három román állampolgárt pedig a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya őrizetbe vette.

Nézze meg ezt is:

Csalók húznak hasznot az új koronavírus-helyzetből!

Íme, a rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává. A csalók az utóbbi napokban …