2024. április 26., péntek
FONTOS

Három püspök vett részt a Krisztus hívők egységét hangsúlyozó szertartáson

 

Csütörtök délután Békéscsabán, az Evangélikus Kistemplomban csendült fel az orgonaszó az ökumenikus imahét keretében megtartott istentiszteleten. A különleges eseményen három egyházi felekezet püspöke is jelen volt, elsőként Kondor Péter a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke szólt a megjelent hívekhez. Az idei ökumenikus imahét anyagában az Apostolok cselekedetei szolgálnak útmutatásként.

Az ökumenikus imahét minden évben más témára épül, az idei tematikát a máltai keresztények állították össze. Fekete Károly református püspök az erőre kapásról, a kenyérszaporítás története alapján prédikált.

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke az emberségességről és az egymásra való odafigyelésről szóló részletet emelte ki az Apostolok cselekedeteiből. Hozzátette, hogy az első – mai formában ismert – ökumenikus imahét 1968-ban volt Indiában, missziós területen. Ekkor döbbentek rá a testvéregyházak, a keresztény közösségek, hogy korábban ugyanazt a Krisztust hirdetve, egymás iránti egyetértés nélkül cselekedtek.

A Magyarországon évtizedes hagyományokra visszatekintő ökumenikus imahét programjai vasárnap zárulnak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …