2024. április 26., péntek
FONTOS

Bűnmegelőzés, családi erőszak, prevenció a művészetpedagógia eszközeivel

Közel 500 diák érkezett péntek délelőtt a Művelődési Központba, Gyulán kívül Békésről, Kétegyházáról, Békéscsabáról és Dobozról is.

Őket nem csak pedagógusok, hanem rendőrök, védőnők és szociális munkások is elkísérték. A több szakaszból álló A dal a tiéd! című projekt célja a művészetpedagógia eszközeivel megerősíteni a fiatalok megfelelő viselkedésformáit. Az előadás üzenete érintette a bűnmegelőzést, a családi erőszakot, a fiatalkori alkohol vagy drogfogyasztást is.

Az előadásban olyan kérdéseket fednek fel, hogy mikor kell nemet mondani nehéz helyzetekben vagy éppen segítséget kérni, hol lehet tetten érni a zaklatást. A színpadi produkcióban a fiatalok saját problémáikat láthatják, konfliktusaikat áttételesen élhetik meg, s azok megoldására alternatívákat találhatnak.

A darab története egy érettségi előtt álló osztály problémáin keresztül foglalkozik azzal, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek a mai fiatalokra. A problémás családi életen túl bemutatja azt is, hogy a közösség mekkora erő lehet, legyen szó akár valaki kiközösítéséről vagy védelméről.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …