2024. április 26., péntek
FONTOS

Egy év múlva beindulhat a gyulai Zeneműhely

Csütörtök délelőtt újabb fejezetet nyitottak a gyulai közösségi terek megújítását szolgáló projektben, a Béke sugárút 28. szám alatti ingatlanban jelentették be ugyanis, hogy egy éven belül megújul az épület, és egy olyan teret alakítanak ki, amely a gyulai zenei élet új középpontjává válhat.

A Gyulai Zeneműhely Egyesület elnöke, Csiernyik István elmondta, a helyi zenekarok sokszor kénytelenek szembesülni azzal, hogy működésükhöz sok esetben nem elég a tehetség. A próbákra alkalmas hely hiánya és a finanszírozási problémák megakaszthatják a csapat fejlődését. Legyen szó zenekari próbákról vagy egyéni hangszeres gyakorlásról, mindenképpen speciálisan
erre kialakított teremre és hangszerekre van szükség. A Zeneműhely éppen ezt kínálja majd.

Az összesen 206 millió forintos program révén Gyulán kilenc közösségi teret hoznak létre, vagy újítanak meg. A sajtótájékoztatón Alt Norbert elmondta, mind a kilenc projekt rendelkezik legalább a támogatási szerződéssel, év végére pedig valamennyi helyszínen a végeredményhez közeli állapot alakulhat ki. A Zeneműhely kialakítása összesen 7,5 millió forintot igényel, a projekt teljes befejezése éppen egy év múlva várható.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …