2024. április 27., szombat
FONTOS

Így segít Gyula városa az idősebb polgároknak

Házi segítségnyújtás szolgáltatással biztosítják az ellátását azoknak a 65 éven felüli gyulai polgároknak, akik otthonukban maradnak, így óvják magukat a fertőzéstől és nincsen olyan rokonuk, barátjuk, ismerősük, szomszédjuk, aki segítene nekik a bevásárlásban – ezt jelentette be Görgényi Ernő polgármester a mai, városházi tanácskozás után. Alább a témában kedd kora este kiadott sajtóközlemény olvasható.

“A koronavírus az idős korosztályokra a legveszélyesebb. A legfontosabb, hogy az idős emberek maradjanak otthon, így védekezhetnek a leghatékonyabban a fertőzés ellen. A mai napon több idősügyi értekezletet tartottunk, ahol a szakemberekkel arról tanácskoztunk, hogy milyen intézkedésekkel járulhatunk hozzá az idős gyulaiak megvédéshez a fertőzéstől.

A következő döntéseket hoztuk.

Kiss Szabolcs intézményvezető úr holnaptól, azaz március 18. napjától határozatlan időre bezárja az Idősek Klubjait. Azoknak az ellátottaknak, akik a klubokban étkeztek, házhoz szállítják az ebédet.
Szeretnénk segíteni azoknak az idős gyulaiaknak is, akik jelenleg nem részesülnek házi segítségnyújtás ellátásban, de vállalják, hogy nem hagyják el az otthonukat, és nincsen olyan rokonuk, barátjuk, ismerősük, aki segítene nekik bevásárolni.

A 65 éven felüli gyulaiak támogatására az alábbi szolgáltatást vezetjük be március 18-tól.

Annak a 65 éven felüli gyulai lakosnak, akinek rokoni, baráti, ismerősi köréből vagy szomszédjai közül nem tudnak segítséget nyújtani, önkormányzatunk ad segítséget az ellátáshoz a házi segítségnyújtó szolgálaton keresztül. A jogosultaknak hétköznapokon meleg étkezést biztosítunk házhoz szállítással és munkatársaink bevásárolnak számukra élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodó- és tisztítószereket.

Az ebéd házhoz szállítása ingyenes, de az ebéd térítési díját ki kell fizetni. A bevásárlás ingyenes, de az áruk értékét ki kell fizetni.
Aki szeretne ilyen szolgáltatást igényelni, kérem, hívja a Polgármesteri Hivatal munkatársait a 66/526-850 telefonszámon.

A telefonhívás során kollégáink rögzítik a jogosult adatait. Ezt követően a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye munkatársai felkeresik a jogosultat, és felmérik az igényeit, megbeszélik vele a szolgáltatás részleteit. Az Intézmény munkatársai fényképes, névre szóló igazolvánnyal rendelkeznek, amelyen Kiss Szabolcs intézményvezető úr aláírása és az intézmény bélyegzője is látható.

Vigyázzunk egymásra!”

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …